Klubbens ansvar?
Klubbens ansvar

Hvem har egentlig ansvaret for at så mange barn og ungdom sliter med smerter og skader som oppstår under trening og kamp? Klubben? Treneren? Mamma eller pappa? Er det i det hele tatt noen som har ansvaret? Kanskje ikke, for ingen ønsker jo at noen blir skadet.
Det vi kan si sikkert er at ting ikke fungerer optimalt slik det er i dag. Media er på saken og det etterlyses grep, nå tydeligere enn noen gang. Utrolig høye tall registreres inn til skadetelefonen og ser vi historisk på det blir det bare flere og flere skader. Tenk også på alle de skadene som ikke blir registrert. Det er vondt og tenke på.

Noen klubber og idrettslag har kanskje en fysioterapeut, naprapat eller personlig trener tilknyttet seg. Kanskje har noen lag en forelder eller trener som brenner litt ekstra for å hindre skader og tar ansvar for sitt lag. Dette blir dog for lite i det store bildet. Hva skjer når den ressurspersonen forsvinner eller ikke har tid følge opp lenger? Krysser vi fingrene og håper det kommer noen andre og tar over? Vi kan jo håpe. Men spør du oss er det en for stor sjanse og ta.

Det er dette problemet Team-Mate har tatt tak i. Hvordan ha et system som alle kan bruke, uansett forkunnskap eller ambisjonsnivå? Vi tror det er å lage et enkelt og forståelig budskap som forklarer deg hva du skal gjøre, og hvor mye. Vise øvelsene og programmene med video, bilder og forklaringer. Få klikk for den som bruker det. En lett og brukervennlig webløsning/app. Så må øvelsene tilpasses den alderen de er tenkt å brukes på.

Vi har gjennom flere år med testing og feiling kommet opp med Team-Mate. Vi startet med folierte ark hvor vi hadde en A og en B side som ble delt ut til lokale klubber. På hver side var det en oppvarmingsøkt som skulle ta ca 10-15 minutter. Vi bommet på vanskelighetsgrad og mengde, og øktene viste seg å kunne ta dobbel så lang tid som vi tenkte. Og vi visste jo i forkant at slike feil verken var optimale eller bærekraftig for trenerne og også kjedelig for barna.

Team-Mate er laget for å gi ditt barn, ditt lag og din klubb en større trygghet i hverdagen og på idrettsarenaen. Vi ønsker å vise deg en enkel og fornuftig utvikling mellom bevegelighet og styrke. Vi gir deg en rød tråd og vi ønsker at du vil være med å følge den sammen med ditt barn, ditt lag og din klubb. Alt du trenger er å utføre det du får beskjed om, 10-15 minutter 1-2 ganger i uken. Dette viser at det ikke behøver å ta så mye tid fra resten av treningen og du slipper i tillegg forberedelser og planlegging av skadeforebyggende trening.

Vi har fått testet ut systemet i en større skala og vi er klare for den store testen. Og gir derfor dette nå ut gratis til alle idrettslag over hele Norge. Ta kontakt og bli med på revolusjonen sammen med oss!