Forskning

Forskningen er krystallklar. Det er mulig å senke opptil 50% av alle idrettsskader! Det er et skyhøyt tall og tenk over hvor mange barn og unge som hadde sluppet kjedelige skadeproblemer.

Vi ser også stadig nye artikler i media om nye oppdagelser og vidunderkurer mot skader. Det flotte er at det meste stemmer. Det rare er at det er få som tar til seg kunnskapen og gjør noe med det, selv om det skal så lite til. Team-Mate er skapt for denne hensikt, vi sammenstiller og tilgjengeliggjøre forskningen slik at du enkelt kan bruke den i treningshverdagen. Alt er ferdig tilrettelagt og klart til bruk direkte. Allerede fra 7-årsalderen og opp til seniornivå ligger det klart for deg, ditt barn, ditt lag og din klubb.

Et eksempel på en øvelse i fra våre program vil være øvelsen som heter “Nordic hamstring”. Den minske skader i bakside lår med opptil 60%. Et annet eksempel er “København øvelsen” som senker lyskeskader med opptil 70%. Dette er om de gjøres så lite som 10 minutter én gang i uken. Å lære et barn å hinke på en fot, vil forbedre kontrollen i både ankel, kne og styrken i hoften. Dette gjør barnet i stand til å tåle taklinger, landinger og vridninger i kneet bedre.

Enda et eksempel er hvor viktig rotasjon i øverste del av ryggen er for at skulderen, som for eksempel slår eller kaster en ball, ikke skal måtte ta ut all bevegelse i selve skulderen, men jevnt over i hele overkroppen under en kastbevegelse. Dette vil gjøre at skulderen tåler betydelig mer trening over tid, fordi skulderen avlastes av den gode rotasjonen i ryggen. Eksemplene er mange, og vi garanterer deg at alle våre programmer og øvelser er valgt ut med en hensikt. Vi ønsker nemlig et helhetlig fokus på skadeforebygging innen din idrett.


Prestasjonsfremmende

Det er i tillegg tydelig dokumentert at slike skadeforebyggende treningsprogram og øvelser også gir flere andre fordeler utover skadeforebygging. De er prestasjonsfremmende!

Barn og unge vil kunne løpe raskere, hoppe høyere, ha bedre balanse og koordinasjon, forflytte seg bedre eller kaste hardere og lengre. Det sier seg nesten selv. Er du fysisk mer robust vil alle disse egenskapene kunne bli bedre. Dersom noen tenker at skadeforebyggende trening ikke er et viktig fokus kan man heller vise til at du vil kunne utvikle deg fysisk. Dette blir som en bonus i tillegg til at du vil bli mindre skadet dersom du fra nå av setter av 2x15 minutter ukentlig til Team-Mate.

Logg deg inn på Team-Mate og få det nyeste innen idrettsmedisin rett til din egen treningshverdag. Enklere enn dette blir det ikke.